Flag PL Flag UK

Turystyka Hotelarstwo Gastronomia dla nauczycieli

OPIS SPECJALNOŚCII

Studia podyplomowe dla czynnych nauczycieli, szkół ponadpodstawowych, absolwentów studiów pedagogicznych – licencjackich, magisterskich lub jednolitych.

W ramach studiów można uzyskać prawo do nauczania dodatkowych przedmiotów z zakresu turystyki, hotelarstwa i gastronomii.

Program studiów podyplomowych został opracowany na podstawie Rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 25 lipca 2019 r. w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela.

W ramach studiów uczestnik zdobędzie wiedzę a zakresie następujących zagadnień:

  1. Funkcjonowania przedsiębiorstwa hotelarskiego w zakresie podstawowych i dodatkowych usług, recepcji, służby pięter
  2. Marketingu usług hotelarskich
  3. Podstaw działalności gospodarczej w turystyce
  4. Organizacji imprez turystycznych, obsługi klienta, roli pilota i przewodnika w realizacji imprez
  5. Marketingu usług turystycznych
  6. Organizacji i zasad bezpieczeństwa produkcji gastronomicznej
  7. Technologii gastronomicznej z towaroznawstwem i zasad żywienia
  8. Metodyki kształcenia zawodowego w hotelarstwie, turystyce i gastronomii
  9. Systemach informatycznych w turystyce, hotelarstwie i gastronomii

 

Uczestnik zdobędzie umiejętności i kompetencje w zakresie:

  1. nowych trendów w turystyce, hotelarstwie i gastronomii
  2. ogólne umiejętności i kompetencje dotyczące ekonomicznych, prawnych zasad w zakresie funkcjonowania obsługi klienta uczestnika turystyki, gościa hotelowego, obsługi konsumentów oraz rynku żywności i usług żywieniowych
  3. teoretycznych i praktycznych aspektów wiedzy w procesach organizowania pracy w przedsiębiorstwach turystycznych, hotelarskich i gastronomicznych
  4. podstawowych umiejętności i kompetencje w zakresie marketingu dla rozumienia i interpretowania podstawowych zjawisk i procesów w turystyce, hotelarstwie i gastronomii
  5. podstaw w zakresie funkcjonowania systemów informatycznych w turystyce, hotelarstwie i gastronomii
  6. metodyki kształcenia zawodowego w hotelarstwie, turystyki i gastronomii

 

3 moduły kształcenia realizowane w ciągu jednego roku akademisckiego.

Perspektywy zawodowe:

Absolwenci studiów otrzymają uprawnienia do nauczania w szkolnictwie ponadpodstawowym dodatkowych przedmiotów z zakresu turystyki, hotelarstwa i gastronomii.

REKRUTACJA

Rekrutacja

Rekrutacja na studia jest otwarta i odbywa się na zasadzie kolejności zgłoszeń.
Po ukończeniu studiów słuchacze otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych WSTIJO.

Informacje i zapisy na studia:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Dziekanat tel.: (22) 855-47-58
Dziekanat tel.: 609 758 494

WYMAGANE DOKUMENTY

WYMAGANE DOKUMENTY

  • Kwestionariusz osobowy dla kandydatów na studia podyplomowe - Pobierz
  • Podpisana umowa o świadczenie usług edukacyjnych pomiędzy Uczelnią i Słuchaczem - Pobierz
  • Regulamin Studiów Podyplomowych - Pobierz
  • Regulamin Opłat - studia podyplomowe - pobierz
  • Kserokopia dyplomu ukończenia studiów wyższych
  • Kserokopia dowodu osobistego
  • Dwie fotografie zgodne z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych

*Wymagane dokumenty należy złożyć w Biurze Rekrutacji lub przesłać drogą pocztową na adres Uczelni z dopiskiem Biuro Rekrutacji.

OPŁATY

OPŁATY

Czas trwania - 3 semestry / moduły (360 godzin)

(Program realizowany modułowo w ciągu 1 roku akademickiego, z możliwością dołączenia na początku dowolnego modułu)

Cena: 4500.00 zł - opłata jednorazowa

1600.00 zł x3 - opłata w trzech ratach

Uwaga – do 28 lutego 2022 cena promocyjna:
3900.00 zł – opłata jednorazowa
1400.00 zł x 3 - opłata w 3 ratach