Flag PL Flag UK

Erasmus w czasach zarazy :)

Relacja studentki WSTiJO - Marii - z pobytu na studiach w Hiszpanii. Czy specyficzny czas, na jaki wypadł wyjazd, uczynił pobyt na Erasmusie mniej przyjemnym i satysfakcjonującym? Sprawdźcie!

Chciałabym opowiedzieć o swoim kolejnym wyjeździe na Erasmusa. Po odbyciu praktyk w Hiszpanii, marzyło mi się wyjechać tam na studia. Tak się zdarzyło, że miałam taką okazje na ostatnim roku studiów. Nie patrząc na bardzo dziwne uczucie przed wyjazdem, stwierdziłam że nie przegapię tej okazji, za co teraz jestem sama sobie bardzo wdzięczna.

Czytaj więcej...

Wystawa w MSiT - „Olimpizm na pocztówkach”

W Muzeum Sportu i Turystyki odbył się wernisaż „Olimpizm na pocztówkach” ze zbiorów Muzeum Sportu i Turystyki. Na zaproszenie pana Tomasza Jagodzińskiego dyrektora Muzeum SiT uczestniczyli m.in. Włodzimierz Banasik – Rektor WSTiJO i mgr. Andrzej Szymański - Pełnomocnik rektora ds. menadżerskich Studiów Hotelarstwa i Gastronomi.

Czytaj więcej...

Sztokholm Express okiem studenta WSTiJO

Podsumowanie wycieczki "Sztokholm Express".
Zorganizowana była z mojej Uczelni, przy współudziale Polferries, jako wycieczka typowo rozrywkowa. Wrażenia? Bardzo pozytywne. :-)

Czytaj więcej...

Relacja z TT Warsaw - 23.11.2018

W piątek 23.11.2018 z liczną grupą studentów pierwszego roku Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie odwiedziliśmy ekspozycję dwudziestej szóstej edycji TT Warsaw. Tegoroczna impreza zgromadziła 500 wystawców z pięćdziesięciu krajów.

Czytaj więcej...

III rok TiR w Hotelu LORD

23 Października 2018 roku, studenci trzeciego roku kierunku „Turystyka i Rekreacja” ze specjalizacji „Hotelarstwo i Gastronomia”, wybrali się z wizytą do Hotelu „Lord” w ramach zajęć z przedmiotu „Organizacja i wyposażenie zakładu gastronomicznego” prowadzonych przez mgr. Andrzeja Szymańskiego.

Czytaj więcej...

WSTiJO na Pikniku w Wesołej

16 czerwca b.r.na olbrzymim terenie Szwadronu Jazdy RP w Starej Miłosnej odbył się Piknik Wesoła 2018. Organizatorzy dołożyli wszelkich starań, aby Piknik był wydarzeniem dla wszystkich pokoleń.WSTiJO uczestniczyła w wydarzeniu juz po raz trzeci.

Czytaj więcej...

Spływ kajakowy WSTiJO 02.06.2018

02.06.2018 r. grupa studentów WSTiJO wzięła udział w zorganizowanym przez Karolinę Pytlarczyk spływie kajakowym po rzece Świder.

Czytaj więcej...

„ZACHĘTA” – wycieczka w ramach Kursu Pilota

Narodowa Galeria Sztuki "Zachęta" swoimi czasowymi wystawami niezmiennie zachęca mnie do częstych odwiedzin. Brak stałej wystawy sprawia, że przy każdej wizycie poznaję nowych twórców i ich dzieła.

Czytaj więcej...

Noc Muzeów 2018 - relacje studentów WSTiJO

19.05.2018 odbyła się kolejna edycja wyjątkowego wydarzenia kulturalnego - Noc Muzeów. Studenci WSTiJO chętnie wzięli udział w nietypowym nocnym zwiedzaniu i podzielili się swoimi wrażeniami. Dziękujemy za zaangażowanie i prezentujemy relacje oraz galerie zdjęć przygotowane przez naszych studentów.

Czytaj więcej...

WSTiJO na Festiwalu Stanisława Grzesiuka w Parku Sieleckim

Bandżole, mandoliny, szelki, kaszkiety, tanga i piosenki czerniakowskie. Tak mieszkańcy Mokotowa świętowali setną rocznicę urodzin Stanisława Grzesiuka. A wśród wielu stoisk, w centralnym miejscu koło estrady, znalazło się stoisko Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych.

Czytaj więcej...

Studenci WSTiJO w hotelu REGENT

W dniu 20 marca grupa studentów drugiego roku kierunku Turystyka i rekreacja ze specjalnością hotelarstwo i gastronomia udała się w ramach zajęć organizacja i wyposażenie obiektu hotelarskiego oraz usług hotelarskich do hotelu REGENT w Warszawie, przy ul. Belwederskiej 23, aby zapoznać się z działalnością hotelu.

Czytaj więcej...

Relacja z wizyty w Grand Hotel Mercure

Dnia 13.03.2018 w wyniku współpracy Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych oraz Grand Hotelu Mercure odbyła się wycieczka oprowadzająca naszych studentów Turystyki i Rekreacji po tym 4 gwiazdkowym hotelu. Miała ona za zadanie przedstawić w praktyce działanie hotelu od podszewki, dzięki czemu studenci mogą lepiej zrozumieć stanowiska pracy do których są przygotowywani.

Czytaj więcej...