Erasmus w Granadzie okiem Weroniki
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 25 czerwiec 2019 15:52
"Granada - miasto pełne historii i międzynarodowego życia studenckiego.
Dzień zaczynamy od hiszpańskiego śniadania czyli "tostadas con tomate y aceite" albo "churros con chocolate", na obiad możemy delektować się smakiem paelli, a na kolację wybieramy się na..." - zapraszamy do zapoznania się z relacją Weroniki z wyjazdu Erasmus+ do słonecznej Hiszpanii :)
Granada - miasto pełne historii i międzynarodowego życia studenckiego.
Dzień zaczynamy od hiszpańskiego śniadania czyli "tostadas con tomate y aceite" albo "churros con chocolate", na obiad możemy delektować się smakiem paelli, a na kolację wybieramy się na tapas tour, piwo, winko lub tinto de verano przy małej przekąsce - oto cała kwintesencja smaku życia w Hiszpanii - jeśli chodzi o kuchnię - uwielbiam ją!
Życie uniwersyteckie zdecydowanie różni się od tego w Polsce. System pracy, uczenia się oraz oceniania jest inny, na wysokim poziomie co daje możliwość spędzenia wielu godzin w bibliotekach i salach de trabajo. Poza owocną nauką mamy też czas na wycieczki oferowanie przez lokalne studenckie organizacje i biura podróży. To niesamowite, że jednego dnia jesteśmy w zaśnieżonych górach Sierra Nevada, a następnego możemy być na pięknych plażach by opalać się i pływać w morzu lub oceanie, które są tak niedaleko.
Moja erasmusowska przygoda powoli się kończy - czas sesji, egzaminów oraz ostatnich dni na plaży!
Pozdrowienia ze słonecznej Granady!:) "
Weronika Grzegrzółka
(3 rok TiR lic ST)