Flag PL Flag UK

III rok TiR w Hotelu LORD

23 Października 2018 roku, studenci trzeciego roku kierunku „Turystyka i Rekreacja” ze specjalizacji „Hotelarstwo i Gastronomia”, wybrali się z wizytą do Hotelu „Lord” w ramach zajęć z przedmiotu „Organizacja i wyposażenie zakładu gastronomicznego” prowadzonych przez mgr. Andrzeja Szymańskiego.

Zostali oni ugoszczeni przez absolwenta naszej uczelni – Stefana Birka, który pełni w hotelu funkcję szefa kuchni.

Po przybyciu na miejsce, studenci zostali oprowadzeni po kuchni hotelowej i pomieszczeniach gastronomicznych, gdzie mogli zapoznać się z tajnikami pracy w gastronomii, poznać urządzenia używane do przygotowywania potraw, a także spróbować wyrobów tamtejszej kuchni.

Podczas wizyty poruszane były również tematy coraz większej konkurencyjności na rynku hotelarskim oraz Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego - "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś", którego to patronem oraz fundatorem nagród jest m.in. nasza uczelnia – WSTiJO.

Mikołaj Zadrożny