Flag PL Flag UK

Odbiór dezyzji

Nowe decyzje można odbierać od 13.05.2017 od godz. 13.00 w Kwesturze.

WSTiJO wciąż niepokonana w rankingu uczelni Wiadomości Turystycznych

Redakcja „Wiadomości Turystycznych”, renomowanego dwutygodnika branży turystycznej, ogłosiła wyniki aktualnego rankingu uczelni branżowych – Szkoły Wyższe 2017.

Ocena Kapituły potwierdziła pozycję WSTiJO jako wyraźnego lidera edukacji turystycznej - Wyższa Szkoła Turystyki i Języków obcych już po raz trzeci zajęła pierwsze miejsce w kategorii uczelni o profilu praktycznym!

Czytaj więcej...

Finał konkursu OPERATION 2017

27 marca miało miejsce uroczyste zakończenie konkursu „OPERATION 2017” pod patronatem Marszałka Województwa i Wydawnictwa Pearson. Konkurs przeznaczony był dla klas maturalnych. W tegorocznej, VII edycji Konkursu wzięli udział uczniowie 17 szkół z Warszawy i okolic. W I etapie wzięło udział 287 uczniów szkół średnich, do II etapu zakwalifikowało się 120 uczniów, z czego 109 uczniów otrzymało certyfikat B2 z języka angielskiego.

Czytaj więcej...

Konkurs OPERATION 2017 - II etap

16.03.17 na auli 003 w WSTiJO 130 uczniów z 17 szkół z Warszawy i okolic (m.in. Grodzisk Mazowiecki, Otwock, Garwolin, Ostrołęka, Maków Mazowiecki., Mszczonów, Zielonka) przystąpiło do II etapu Międzyszkolnego Konkursu Języka Angielskiego Konkursu Operation 2017.

Czytaj więcej...

Zapraszamy na konferencję poświęconą turystyce zdrowotnej

W dniu 23 czerwca 2017 roku Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie zaprasza na Konferencję Naukową "TURYSTYKA ZDROWOTNA W POLSCE I W EUROPIE".
Zapraszamy do zapoznania się z zakresem konferencji, informacjami organizacyjnymi oraz zaleceniami dla autorów.

pdf Informacje organizacyjne oraz zgłoszenie udziału w konferencji

Funkcjonowanie Uczelni w okresie przerwy semestralnej

W dniach 06.02-10.02 Dziekanat obsługuje studentów w godzinach 9.00-15.00
Biblioteka czynna w dniach 07.02 i 09.02 w godzinach 9.00-15.00

Finał konkursu REGIONALNE PODRÓŻE KULINARNE 2016

13 stycznia 2017 r. odbył się finał I Regionalnego Konkursu Gastronomicznego „REGIONALNE PODRÓŻE KULINARNE 2016”.

Do twórczej rywalizacji młodych adeptów sztuki kulinarnej kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych zaprosili organizatorzy konkursu - Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie oraz Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim.

Czytaj więcej...