Flag PL Flag UK

Funkcjonowanie Uczelni w okresie przerwy semestralnej

W dniach 06.02-10.02 Dziekanat obsługuje studentów w godzinach 9.00-15.00
Biblioteka czynna w dniach 07.02 i 09.02 w godzinach 9.00-15.00

Zapraszamy na konferencję poświęconą turystyce zdrowotnej

W dniu 23 czerwca 2017 roku Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie zaprasza na Konferencję Naukową "TURYSTYKA ZDROWOTNA W POLSCE I W EUROPIE".
Zapraszamy do zapoznania się z zakresem konferencji, informacjami organizacyjnymi oraz zaleceniami dla autorów.

pdf Informacje organizacyjne oraz zgłoszenie udziału w konferencji

Konkurs OPERATION 2017 - II etap

16.03.17 na auli 003 w WSTiJO 130 uczniów z 17 szkół z Warszawy i okolic (m.in. Grodzisk Mazowiecki, Otwock, Garwolin, Ostrołęka, Maków Mazowiecki., Mszczonów, Zielonka) przystąpiło do II etapu Międzyszkolnego Konkursu Języka Angielskiego Konkursu Operation 2017.

Czytaj więcej...

WSTiJO wciąż niepokonana w rankingu uczelni Wiadomości Turystycznych

Redakcja „Wiadomości Turystycznych”, renomowanego dwutygodnika branży turystycznej, ogłosiła wyniki aktualnego rankingu uczelni branżowych – Szkoły Wyższe 2017.

Ocena Kapituły potwierdziła pozycję WSTiJO jako wyraźnego lidera edukacji turystycznej - Wyższa Szkoła Turystyki i Języków obcych już po raz trzeci zajęła pierwsze miejsce w kategorii uczelni o profilu praktycznym!

Czytaj więcej...

"Zeszyty Naukowe Turystyka i Rekreacja" - Zapraszamy Autorów

Zapraszamy Autorów zainteresowanych publikacją artykułów w periodyku WSTiJO "Zeszyty Naukowe Turystyka i Rekreacja" do kontaktu z Redakcją oraz składania tekstów.

Komunikatem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dn. 18.XII.2015 "Zeszyty Naukowe Turystyka i Rekreacja" wydawane przez Wyższą Szkołę Turystyki i Języków Obcych w Warszawie uzyskały 7 pkt. w cz. B wykazu czasopism.

Czytaj więcej...

"Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" - IX edycja

03.06.2017 w hotelu Windsor**** w Jachrance odbędzie się IX edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś", nominowanym do Kulinarnego Pucharu Polski. Konkurs odbywa się pod patronatem merytorycznym WSTiJO, Uczelnia jest również fundatorem części nagód dla laureatów, w tym bezpłatnego roku studiów dla zwycięzców konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych.

Czytaj więcej...

70-lecie Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich

W środę 31 maja 2017r. przedstawiciele WSTiJO uczestniczyli w obchodach 70-lecia warszawskiego Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich. Nasza Uczelnia od lat z powodzeniem współpracuje ze szkołą z ul. Majdańskiej, z okazji jubileuszu szkoły nasza współpraca uhonorowana została okolicznościowymi podziękowaniami. Również dziękujemy za owocną współpracę i życzymy kolejnych 70 lat sukcesów!

Czytaj więcej...

Nagrody Wiadomości Turystycznych 2017 rozdane

Już po raz 10. redakcja Wiadomości Turystycznych uroczyście uhonorowała laureatów Rankingu Szkół Wyższych kształcących na kierunkach turystycznych.

Z rąk Joanny Jędrzejewskiej-Debortoli, dyrektor Departamentu Turystyki w MSiT, dyplom za zajęcie - i to już po raz trzeci! I miejsca w kategorii szkół wyższych o profilu praktycznym, odebrał dr Włodzimierz Banasik, Rektor Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.

Czytaj więcej...

Zapraszamy po decyzje stypendialne

W sobotę 10.06. Kwestura czynna do godz. 13.00. Zapraszamy osoby, które nie odebrały jeszcze decyzji stypendialnych.

Weekend czerwcowy

Przypominamy, że zgodnie z organizacją roku akademickiego, w dniach 15.06-18.06 Uczelnia jest ZAMKNIĘTA.